Gyermekvár Alapítvány

ÚJHARTYÁNI GYERMEKVÁR
ALAPÍTVÁNY

TÁMOGASSA ADÓJA 1% -val A GYERMEKVÁR NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODA ALAPÍTVÁNYÁT!

Adószám: 18719284-1-13

 

2009-ben új óvoda avatási ünnepségén bizonyára nem csak bennem fogalmazódott meg a gondolat, hogy bizony szívesen lennék a kislányom helyében: bárcsak én is ilyen óvodába járhattam volna…! Elképzeltem, hogy a kis csöppségek mekkora örömmel veszik majd birtokba az ő nagy várukat, a „Gyermekvárat”, és az első megszeppent pillanatok után hogyan válnak az önfeledt játéknak, a vidám kacagásnak és a szeretetteljes hagulatnak köszönhetően otthonossá az addig ridegen ismeretlen „várfalak”. Igen, így születik meg az érzés bennük és bennünk, szülőkben is az új óvodára gondolva: „az én házam, az én váram.” Mert, ahol a gyermekeink otthon érzik magukat, ott mi is. Amit a gyermekeink magukénak éreznek, azt mi, szülők is. Ami számukra fontos, az nekünk is az.

Fajthné Kőnig Klára
kuratóriumi elnök

„Újhartyáni Gyermekvár Alapítvány” céljairól röviden

 

Célul tűztük ki az intézmény magas színvonalú szakmai munkájához szükséges minőségi eszközök és tárgyak beszerzését, különösen a német nyelvi nevelés tárgyi feltételeinek biztosítását. Kiemelten kezeljük az óvodapedagóusaink módszertani feljesztését, továbbá az intézményt használók sváb identitás tudatának megőrzését, a nemzetiségi hagyományőrzést, Fontosnak tartjuk a múlt érékeinek megismertetését a gyermekekkel, népszokásőrző tevékenységek biztosítását. Alapítványunk tevékenységébe beletartozik a kulturális tevékenyég, kulturális örökség megóvása, gyermek és ifjúságvédelem, érdekképviselet.

 

Alapítványunk 2007.novemer óta működő szervezet. Az intézmény gyermekei és alkalmazottjai nevében köszönjük, hogy Ön is támogatja céljainkat!