Previous Next

,,Ausstattung von ungarndeutschen Kindergärten” elnevezésű projekt keretében nyert támogatást a Gyermekvár Német Nemzetiségi Óvoda

Nagy örömet jelentett a ,, Gyermekvár” Német Nemzetiségi Óvoda (2367 Újhartyán, Béla gödör 3.) nevelőtestülete számára az a 963 EUR összegű támogatás, melyet infokommunikációs eszközökre fordíthatott.


A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Baden-Württemberg International között 2018. július 5-én a Német Szövetségi Belügyminisztérium által az ,, Ausstattung von ungarndeutschen Kindergärten” elnevezésű projekt keretében 963 EUR összeget kapott intézményünk. Ebből mobil vetítővásznat, projektor állványt, laptopot és hordozható hangszórót vásároltunk. A pályázat által színvonalasabbak az intézményi ünnepek, jeles napok, valamint a német nemzetiségi műveltségi terület, hiszen az elnyert korszerű infokommunikációs eszközök gazdagítják a pedagógiai céljaink eredményességét.

A Gyermekvár Német Nemzetiségi Óvoda küldetése a sváb identitás megőrzése, a kultúrkincsek átörökítése az óvodás korú gyermekek részére. A német nemzetiségi ünnepeink kiváló lehetőséget jelentenek ezek megvalósításához. Az ünnepek során arra törekszünk, hogy a gyermekek és családjaik részére színes érzelmi, esztétikai élményeket nyújtsunk.

A beszerzett eszközöket már az idei Laternefest megvalósításához, az Adventi gyertyagyújtáshoz, valamint a német nemzetiségi óvodai neveléshez tudtuk használni.
Hálásan köszönjük a támogatást!

Rizmajer Ildikó
intézményvezető

További cikkek