ÓVODÁNKHÍREI

Megkezdtük a 2021-22. nevelési évet

Megkezdtük a 2021-22. nevelési évet

Ismét maximális gyermeklétszámokkal kezdődik a 2021-22. nevelési év a ,,Gyermekvár” Német Nemzetiségi Óvodában

2021.évi óvodai beíratást ismét online szerveztünk a járványügyi helyzet miatt, mégsem csorbult a szülők érdeke, mert az ügyintézés előtti hetekben volt lehetőség az épület megtekintésére, az intézményvezetővel a személyes találkozásra. A szülők többsége élt ezzel a lehetőséggel, mely a család és az óvoda szempontjából is nagy jelentőséggel bír.

51 gyermek nyert felvételt, ebből 36 fő újhartyáni lakos, 15 fő pedig a környékbeli településekről fog bejárni. Az újhartyáni állandó lakcímmel rendelkező gyermekek elsőbbséget élveznek, felvételük garantált, a szabad férőhelyekre tudjuk felvenni azokat a gyermekeket, akik más településen élnek. A bejárók között elsőbbséget élveznek, akiknek a testvére már az intézményünkbe jár/járt, vagy ha a szülő újhartyáni származású.

A járványügyi helyzet részleges feloldása lehetőséget adott számunkra, a felvételt nyert gyermekek szüleivel 2021.június 2-án már ,,jelenléti szülői értekezleten” tudtunk találkozni és tájékoztatást adni az óvodakezdésről, a beszoktatásról. A  ,, Szamóca Német Nemzetiségi Minicsoportnak június 11-én ,,Családi nap” keretében ismerkedést is szerveztünk az óvoda udvarán.

A gyermekek beszoktatását augusztus utolsó-hetében a bölcsődébe járó gyermekekkel kezdjük, akikkel az érintett óvodapedagógusok már ismerkednek az Újhartyáni Eperke Bölcsődében.

Nagy örömmel várjuk az új gyermekeket és szüleiket a Gyermekvárban!

 

Rizmajer Ildikó